top of page
Header_About.png

Team Vrije Vogels

Team Vrije Vogels is een frisse en jonge onderneming, die zich bezighoudt met het schrijven en illustreren van kinderboeken, animaties en educatief materiaal. Deze onderneming is tot stand gekomen door een gedeelde passie, van Ralph(illustrator) en Remco(auteur), namelijk het creëren van leuke, eigentijdse en inclusieve prentenboeken. Boekjes waarin kinderen op een speelse maar educatieve wijze, kennis maken met  verschillende landen, culturen, talen, dieren en alledaagse situaties.

De illustraties hebben een herkenbare eigen stijl en de verhaaltjes zijn vaak in rijm geschreven. Dit heeft een positief effect op de luister- en leesvaardigheid en vergroot zo ook het woordenschat van het kind. De boekjes zijn zowel humoristisch als educatief en daardoor voor kind én ouder(s), leuk om te lezen.

  • Social_icons_Instagram_Zwart
  • Social_icons_Facebook_Zwart
  • Social_icons_Internet_zwart
Profielfoto_Ralph_2.png
Profielfoto_Remco_2.png

Auteur

Remco Moet (auteur), door zijn moeder vernoemd naar haar lievelingsschrijver Remco Campert, is als kleine jongen al gefascineerd door taal en dan met name de teksten in rijm. Hij begint dan ook al vroeg met het schrijven van grappige versjes en rijmpjes over klasgenoten en docenten. Op de middelbare school maakt Remco voor het eerst kennis met rap en kan hier zijn creativiteit volledig in kwijt. Toch blijft zijn jongensdroom onvervuld, namelijk het schrijven van een kinderboek.

  • Social_icons_Instagram_Zwart
  • Social_icons_Facebook_Zwart

Illustrator

Ralph van Horssen (illustrator), is opgegroeid met een vader die stripboekenverzamelaar is. Ralph is van jongs af aan al bezig met het illustreren van verschillende ‘characters’. Op tienjarige leeftijd heeft hij dan ook al zijn eerste stripverhaal gemaakt. Een aantal jaar later zet Ralph de cartoons die hij eerder tekende op papier, nu met spuitbus op verschillende objecten in de stad. Ralph ontpopt zich tot een gerespecteerd graffiti artiest in de hiphopscene. Jaren daarna perfectioneert hij zijn grafische skills en loopt vanaf dat moment  rond met het idee om later zelf  prentenboeken uit te brengen.

bottom of page